Kyckling Marengo

Hej Alla!
Efter ett pass med Afrikansk dans har jag nu testlagat och ätit den nya kycklingrätten. Jag tycker det var toppen! Lätt att laga och smakade gott. Tsoko var inte lika entusiastisk som jag men han tycker också det var gott. Han äter fortfarande iallafall det är ju ett bra tecken :)

Receptet hittade jag i ICA reklambladet denna vecka.

Recept för 4 portioner
1 kyckling ca 1,3 kg
8 potatisar
250 g färska champinjoner
12 små lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
1 burk hela tomater 400 g
5 dl hönsbuljong
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl skuren oregano (hittade ingen färsk så det blev två rågade nypor torkad istället)

Skär kyckling i portionsbitar. (Kycklingen som jag hade var inte urrensat ordentligt hittade 1 1/2 njure och en skum bit som jag gissar var en del av lungan, klagade lite för Tsoko som inte har nån sympati alls utan tyckte jag skulle hiva i alltihopa njurar och typlungor och allt, sagt och gjort). Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär champinjonerna om de är stora. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken.

Fräs champinjonerna i lite av oljan tills de fått lite färg, he upp på fat.
Bryn kycklingen i resten av oljan, krydda med ganska mkt salt och lagomt med peppar. När kyckling brynt ett tag lägg i potatisbitarna, löken och skivade vitlöken låt det bryna yttterligare en stund.
He på tomater, vitt vin, hönsbuljong och sjud under lock ca 25 min. (Medan detta sjöd sökte jag jobb toktråkigt).

Kika om kycklingen är klar ända in till benet. Är den det är allt bra. Smaka av salta eller peppra eventuellt mer. He i champinjonerna samt oreganon. Stäng av plattan men lägg på locket och låt champisarna bli varm.

Servera med bröd med smör på. Jag hade köpt Gofrallor med vallmofrön på. Mumsigt!

Himla lättlagat, och Gott!

Frågade precis Tsoko om det var så pass gott att man kan ta och laga det igen, då nickade han. Inte fy skam det får man vara nöjd med.

Skickade ett paket till Zimbabwe idag, hoppas det kommer fram. Man vet aldrig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0