Höstgryta
Höstgryta
Här kommer ett nytt recept, som jag lagat två gånger nu sedan hösten kom.
Ingredienser
Ca 1 kg skinkstek
Mycket morötter typ 1/2- 1 kg minst
3 lökar (kan bytas ut mot en stor purjolök men det är inget för mig)
Smör och olja att steka i
4 buljontärningar
Maizena till redning
Tillagning:
Skär köttet i bitar. Skala och dela morötterna, skala och klyfta löken.
Stek köttet i en stor gryta salta och peppra, när köttet fått något sånär stekyta hiva i moröttrer och lök.
Stek en stund till.
He på rikligt med vatten så det precis täcker allt i grytan. Tillsätt buljongtärningarna här rekommenderar jag 2 tärningar mörk oxbuljong och 2 grönsakstärningar. Det blir godast.
Kokputtra på svag värme ca 1 1/2 - 2 timmar. Red grytan med maizena.
Servera med kokt potatis!
Om ett tag närmare bestämt 2 januari åker vi tillbaka till Zimbabwe kommer bli underbart Dessutom följer Gaino med ännu mer underbart! :) Visumena är tillochmed klara! Vi är ute i god tid. Blir till för Gaino att ta och vaccinera sig bara sedan är vi klar för avfärd!
she's back! ZIMBABWE!aah va kul det kommer bli, jag är rikigt nervös faktiskt, tänk hur det kommer bli när det är januari!? ojojoj
Bäst att börja öva på min shona. Tsvodi :*