Pasta med Laxsås

HellooO!
Nu har jag hittat på ett nytt recept på laxsås till pasta. Hade inte mkt ideér om vad jag skulle laga idag men det blev kanongott iallafall.

Så här gjorde jag.

Stekte två laxfiléer i smör i pannan
Stek på båda sidorna
Hedde  i en hackad lök och 2 hackade vitlöksklyftor lät de fräsa med en stund.
Öste på med Grädde halvmycket
Hedde i en skvätt matlagningsvin kanske 1/2 dl
Lite fiskfond ca 1 msk
rörde om smakade
Hedde i Dill
Pepprade

Lät det sjuda en stund och kikade sedan på laxen men den var inte färdig rakt igenom så delade upp filéerna i bitar så de fick puttra klart i såsen. Serverade med Tagliatelle. Supergott nästa gång skall jag göra mer sås dock. Det var både Tsoko och jag rörande överens om!


Kyckling Marengo

Hej Alla!
Efter ett pass med Afrikansk dans har jag nu testlagat och ätit den nya kycklingrätten. Jag tycker det var toppen! Lätt att laga och smakade gott. Tsoko var inte lika entusiastisk som jag men han tycker också det var gott. Han äter fortfarande iallafall det är ju ett bra tecken :)

Receptet hittade jag i ICA reklambladet denna vecka.

Recept för 4 portioner
1 kyckling ca 1,3 kg
8 potatisar
250 g färska champinjoner
12 små lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
1 burk hela tomater 400 g
5 dl hönsbuljong
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl skuren oregano (hittade ingen färsk så det blev två rågade nypor torkad istället)

Skär kyckling i portionsbitar. (Kycklingen som jag hade var inte urrensat ordentligt hittade 1 1/2 njure och en skum bit som jag gissar var en del av lungan, klagade lite för Tsoko som inte har nån sympati alls utan tyckte jag skulle hiva i alltihopa njurar och typlungor och allt, sagt och gjort). Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär champinjonerna om de är stora. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken.

Fräs champinjonerna i lite av oljan tills de fått lite färg, he upp på fat.
Bryn kycklingen i resten av oljan, krydda med ganska mkt salt och lagomt med peppar. När kyckling brynt ett tag lägg i potatisbitarna, löken och skivade vitlöken låt det bryna yttterligare en stund.
He på tomater, vitt vin, hönsbuljong och sjud under lock ca 25 min. (Medan detta sjöd sökte jag jobb toktråkigt).

Kika om kycklingen är klar ända in till benet. Är den det är allt bra. Smaka av salta eller peppra eventuellt mer. He i champinjonerna samt oreganon. Stäng av plattan men lägg på locket och låt champisarna bli varm.

Servera med bröd med smör på. Jag hade köpt Gofrallor med vallmofrön på. Mumsigt!

Himla lättlagat, och Gott!

Frågade precis Tsoko om det var så pass gott att man kan ta och laga det igen, då nickade han. Inte fy skam det får man vara nöjd med.

Skickade ett paket till Zimbabwe idag, hoppas det kommer fram. Man vet aldrig.

Misslyckat Blomkålsmos

Gjorde blomklsmos förra veckan, tycker att det är gott men denna gång blev det heeelt misslyckat. Först hade jag alldeles för mycket grädde att när jag mixat blomkålen slät var det helt flytade soppa inte mos. Slängde i ett halv blomkålshuvud till och lät det koka klart. Mixade igen och då blev det åtminstone puré. Smakade av kryddade lite och tyckte det smakade gott om än lös i konsistensen. Dagen efter då jag skulle äta moset/puréen var det inte lika gott, det var rent äckligt. Smakade fränt, funderar lite på om blomkålen kanske inte var riktigt mogen. Fick slänga hela kalaset.

Ny vecka ny mat. Idag har jag ätit toast på studentfiket. Imorgon skall jag nog köpa en massa kyckling på coop de säljer hel färsk för en billig peng denna vecka. Såg ett recept i ICA bladet (som jag inte gillar) som jag tänkte prova verkade rätt bra. Tsoko verkar vara less på kyckling men det är billigt och lätt att variera.
Tänkte be mor min om ett recept på en kyckling paj vi brukade äta ibland när vi var små, tokgod.

Återkommer när jag testlagad det nya receptet.

//Twizaaa

Fisksoppa

Hallå!
Idag är det fisksoppa på menyn, i söndags var jag på coop och de hade en massa palternackor där jag blev jättesugen på palsternackor och köpte mig en stor en som jag använder i min soppa.

Fisksoppa
1 stor palsternacka
1/2 rotselleri
2 gula lökar
4 potatisar
5 små morötter
1 torskpaket 400 g
1 laxfilé 125 g
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor

Detta är vad jag valde idag man kan givetvis ändra innehållet efter smak purjolök, kålrot kan man också ha i.

Skala och tärna rotfrukterna i lika stora tärningar. Hacka löken grovt. Hacka vitlöken ganska fint. Fräs lök och rotfrukter i matolja en stund i en stooor kastrull. Tillsätt vatten och de krossade tomaterna. Krydda med salt, svartpeppar, timjan och vitlökspeppar. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av och krydda mer om det behövs. Tärna fisken och tillsätt den alldeles i slutet låt sjuda några minuter inte koka.

Till detta goda serverar jag min "fejk" aioli. Lika delar majonäs som creme fraische och pressad vitlök och svartpeppar. Även vitlöksbröd är gott till.

Tsoko sniffar i luften och menar att han är hungrig. Snart är soppan klar det blir smaskens!!!!

Hade billiga fläsklägg på hemköp denna veckan så det skall jag införskaffa mig! Gott med fläsklägg och potatismos och senap till.

Skall gå å tärna fisken nu jag :)

Mangokyckling i Gjutjärnsgryta

Hejsan!
Förrförra veckan gjorde jag en ny kyckling rätt, mangokyckling. Det vart väldigt gott Tsoko var också mycket nöjd.
Detta behövs:

1 hel kyckling
1 mango/1 pkt fryst mango
1/2 dl soya
1/2 dl olja
1 paprika
1 lök
några champinjoner

Gör så här.

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda olja och soya och pensla kycklingen, pensla även gjutjärnsgrytan i botten och på sidorna. Skala och tärna mangon (om du använder färsk mango). Lägg i mangon runtomkring kycklingen i grytan,j ag kryddade även med lite svartpeppar och vitlökspeppar. Sätt på ugnen på 200 grader och ställ in grytan långt ner, grytan skall ställas in i en kall ugn.
Det tar 1 1/2 timme, efter halva tiden tog jag ut grytan och lade i klyftad lök, paprika och svamp. In igen resten av tiden. Skär i kycklingen ner till benet och kolla att köttsaften inte är rosaaktig eller blodig.

När kycklingen är klar använder jag skyn och grädde till att göra en sås på. Koka ris till och en fräsch grönsallad.
Det bästa med detta är att det sköter sig självt i ugnen väldigt bra. Gott blev det!

Ikväll hemma blev det hemgjorda hamburgare och stekta potatisskivor till Mums det också.

Det har varit en skojjig helg. Bowling med tjejorna, lite secondhand shopping på lör morgon med Tsoko och Gaino, kläder som jag skall skicka till Zim. Ner på stan en snabbis hittade där en vinterjacka en Lila :) Min favoritfärg! For sedan raskt vidare till Timrå för att hälsa på systerysters Man som fyllde år. Mycket fika och mys med syster och hennes mage. Hon blev glad för de små saker jag och Tsoko fixat åt bebisen. Hem och städa lägenheten, middagsgäster skulle komma. Knytis tacos det blev gott. En härlig kväll med bra musik ner på byn och Där var det trångt. Söndag var lite seg i starten men framåt eftermiddagen blev det curling. Det var trevligt. Blev lite kall mot slutet, tycker inte att jag utvecklades något mer än sist jag spelade men det är hmla svårt! Idag har jag ett Gigantiskt blåmärke på knäet, Tsoko gillar att "poka" det, "pokade" tillochmed ett av Gainos blåmärken, illa illa. På kvällen blev det laxfilé, pressad potatis, romsås och en god sallad.

Snart skall jag dippa lite rödlök, isbergssallad, tacochips i creme fraische och sweet chillisås Mums!

Liten parentes: Medan jag skriver gör Tsokos lag Chelsea mål i den match han tittar på, jag försöker vara lite medsupporter ibland och skulle ge honom en high five varav vi numera sitter för långt ifrån varandra att han istället lyfter Plattfoten hanses och jag får "high fiva" den istället! Men det var lite roligt och det blev den bra klatch!

RSS 2.0